Kayıtlar

Mart, 2023 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Toilet Bound Hanako Kun Konusu

Resim
Toilet Bound Hanako Kun Konusu Toilet Bound Hanako-kun, Jibaku Shonen Hanako-Kun'dan uyarlanan bir Japon animasyon ve manga serisidir. Seri, Mitsubashi'de ortaokul öğrencisi olan Nene Yashiro ile başar. Mühendislik okuluna transfer olmasından kısa... Toilet Bound Hanako Kun Konusu

Wİ-Fi Direct Nedir? Nasıl Kullanılır?

Resim
Wİ-Fi Direct Nedir? Nasıl Kullanılır? Wi-fi direct, dosya transferlerinde kullanılabilecek teknolojiler arasında yer alır. Dosya transferinde tercih edilmesinin sebebi ise diğer veri transfer yollarına göre daha hızlı olmasıdır. 2000 yılının başında... Wİ-Fi Direct Nedir? Nasıl Kullanılır?

Adblock Reklam Engelleyici

Resim
Adblock Reklam Engelleyici Adblock, internet yayıncılarının web sitelerine göz atan kullanıcıların sayısını artırmaya ve reklam gelirlerini arttırmaya yardımcı olan bir internet araçlarıdır. Adblocker, web sitelerindeki reklamların gözüktüğü ve çalı... Adblock Reklam Engelleyici

Li-Fi Teknoloji Nedir? Li-Fi teknolojinin Avantajları Nelerdir?

Resim
Li-Fi Teknoloji Nedir? Li-Fi teknolojinin Avantajları Nelerdir? Günümüz teknolojisinde kullanılan kablosuz bağlantılı olarak veriyi radyo frekanslarıyla aktarıp internete bağlanmamızı sağlayan teknolojilerden biri de hiç şüphesiz Wi-Fi teknoloj... Li-Fi Teknoloji Nedir? Li-Fi teknolojinin Avantajları Nelerdir?

Redis Nedir? Kullanım Örnekleri Neler?

Resim
Redis Nedir? Kullanım Örnekleri Neler? Redis, “değer, veri tabanı ve ön bellek uygulamak adına kullanılan açık kaynaklı-bellek içi veri deposu” şeklinde tanımlanmaktadır. DB Engines sıralaması incelendiğinde en yaygın şekilde tercih edilen ilk 8 ver... Redis Nedir? Kullanım Örnekleri Neler?

Time To First Byte Nedir? Performansı Nasıl Artırılır?

Resim
Time To First Byte Nedir? Performansı Nasıl Artırılır? Time to first byte kısaltılmış şekliyle TTFB, web tarayıcısına web sunucusu tarafından gönderilen cevabın ilk baytının, web tarayıcısı tarafından alınmasına kadar geçen süreyi ifade eder. Daha a... Time To First Byte Nedir? Performansı Nasıl Artırılır?

GTMetrix Nedir? Nasıl Kullanılır?

Resim
GTMetrix Nedir? Nasıl Kullanılır? GTMetrix, web sitelerinin performanslarını ölçmek için kullanılan araçlardan biridir. Kanada merkezli GT.net tarafından geliştirilen ve 2009 senesinden bugüne sıklıkla tercih edilen araç, web site performans ölçümü ... GTMetrix Nedir? Nasıl Kullanılır?

JQuery Nedir? Ne İşe Yarar?

Resim
JQuery Nedir? Ne İşe Yarar? JQuery, JavaScript kütüphanesi olarak adlandırılan ve JavaScript dilini internet üzerinde rahatlıkla kullanmayı sağlayan teknolojidir. Açık kaynaklı ve ücretsiz olan JQuery, açılır menülerin oluşturulmasından sürükle bıra... JQuery Nedir? Ne İşe Yarar?

Micro Front-End Nedir? Web Siteleri İçin Neden Gereklidir?

Resim
Micro Front-End Nedir? Web Siteleri İçin Neden Gereklidir? Micro front-end, bir web sitesinin bağımsız, farklı ekipler tarafından meydana getirilebilmesini sağlayan mimaridir. Farklı iş alanlarında uzmanlığa sahip takımlar, birbirlerinden bağımsız ş... Micro Front-End Nedir? Web Siteleri İçin Neden Gereklidir?

DALL-E 2 Nedir? Nasıl Çalışır?

Resim
DALL-E 2 Nedir? Nasıl Çalışır? DALL-E 2, metinlerden görsel oluşturmak amacıyla kullanılabilen yapay zekadır. OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E 2, eğitimli bir sinir ağı olarak da tanımlanıyor ve doğal dil ile ifade edilen bir çok sözcüğe bağlı ... DALL-E 2 Nedir? Nasıl Çalışır?

Google Lens Nedir? Multisearch İle Nasıl Çalıştırılır?

Resim
Google Lens Nedir? Multisearch İle Nasıl Çalıştırılır? Google Lens, Google tarafından 2017 senesinde hayata geçirilen yapay zeka teknolojisidir. Google Lens, objektifteki nesneleri algılar ardından tanır ve derin öğrenme teknolojisi aracılığıyla nes... Google Lens Nedir? Multisearch İle Nasıl Çalıştırılır?

Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) Nedir?

Resim
Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) Nedir? Sanal masaüstü altyapısı (VDI), merkezi şekilde yönetilir ve geniş ölçekli istemci cihazları için sanallaştırılmış iş alanını var eder. VDI, sanallaştırılan birden fazla masaüstü oturumunu arka uçtaki sunucuda b... Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) Nedir?

Neural Networks Nedir? Nasıl Çalışır?

Resim
Neural Networks Nedir? Nasıl Çalışır? Neural Networks, insan beyni işlev ve yapısı model alınarak oluşturulan bir tür makine öğrenim algoritmasıdır. Sinir ağı şeklinde çevrilen Neural Networks, programlanma harici kalıpları tanımlama, tahmin yapma v... Neural Networks Nedir? Nasıl Çalışır?

Buybox Nedir? Trendyol Buybox Nasıl Kazanılır?

Resim
Buybox Nedir? Trendyol Buybox Nasıl Kazanılır? Buybox, pazaryeri platformlarda ürün satışı gerçekleştiren markaların, müşterilerine iyi bir alışveriş deneyimi yaşattıkları dönemlerde ürün ve hizmetlerinin daha fazla ön plana çıkmasını sağlayan siste... Buybox Nedir? Trendyol Buybox Nasıl Kazanılır?

Whatsapp İşletme Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Resim
Whatsapp İşletme Hesabı Nedir, Nasıl Açılır? Whatsapp işletme hesabı, müşterilerine özel olarak destek sağlamak isteyen firmaların Whatsapp Business aracılığıyla oluşturdukları hesaptır. Bu işletme hesabı sayesinde firmalar kendilerine müşterileri t... Whatsapp İşletme Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Hibrit Eğitim

Resim
Hibrit Eğitim Maalesef yakın zamanda yaşadığımız, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçe merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hem çevre illerdeki hem de ülke genelinde vatandaşlarımız maddi – manevi olarak büyük kayıplar yaşad... Hibrit Eğitim

Rich Snippets Nedir? Faydaları Neler?

Resim
Rich Snippets Nedir? Faydaları Neler? Rich Snippets, veri işaretleme yöntemidir ve internet kullanıcılarına arama sonuçlarında ek bilgiler sunar. Google veya farklı arama motoru sonuçlarında web site sayfaları hakkında detaylı, ek bilgiler vermek is... Rich Snippets Nedir? Faydaları Neler?

Localhost Nedir? Nasıl Kurulur?

Resim
Localhost Nedir? Nasıl Kurulur? Bilgisayarınızı bir sunucu gibi kullanmanızı sağlayan localhost nedir, ne işe yarar? Sizlerle paylaşmak istiyoruz. Localhost kurulumu ve daha fazlası yazımızda olacak. Bir site açmak için hosting paketi almamız şa... Localhost Nedir? Nasıl Kurulur?

Linux İşletim Sistemi Nedir? Windows ile Arasındaki Farklar Neler?

Resim
Linux İşletim Sistemi Nedir? Windows ile Arasındaki Farklar Neler? Adını sıkça duyduğumuz Linux, günümüzde birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Linux işletim sistemi nedir konusunu detaylı bir şekilde ele almak istiyoruz. Yazılımlar sayesinde ... Linux İşletim Sistemi Nedir? Windows ile Arasındaki Farklar Neler?

CSS Nedir? CSS ile Neler Yapılabilir?

Resim
CSS Nedir? CSS ile Neler Yapılabilir? CSS, aslında bir web sayfasını şık bir şekilde tasarlamanızı sağlar. CSS nedir, ne işe yarar konusunu açıkladığımızda bunu daha iyi anlayacaksınız. Bir web sitesi tasarlamak pek kolay bir iş değil. Tasarım es... CSS Nedir? CSS ile Neler Yapılabilir?

Tecno Spark 10 Pro Özellikleri Neler?

Resim
Tecno Spark 10 Pro Özellikleri Neler? Tecno markası, 6 Mart 2023’te Tecno Spark 10 Pro akıllı telefon modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni modelin hem teknik özellikleri hem de tasarımına dair detaylar paylaşıldı. Tecno Spark 10 Pro’nun öne çık... Tecno Spark 10 Pro Özellikleri Neler?

Birçok Ülkede Yasaklanmış 10 Tartışmalı Film

Resim
Birçok Ülkede Yasaklanmış 10 Tartışmalı Film Sinema, insanlığın , medeniyetin ve teknolojinin var olduğu günden beri var olan bir görsel sanat formudur. Ancak bazı filmler, içerdikleri şiddet, cinsellik, politik içerik veya din eleştirisi gibi neden... Birçok Ülkede Yasaklanmış 10 Tartışmalı Film

Hazır Web Site, Özel Web Site Farkı 

Resim
Hazır Web Site, Özel Web Site Farkı Hazır web site, özel web site farkı denildiğinde akla ilk olarak inşa sürecine ilişkin fark gelir. Hazır siteler zaten kullanıma başlanabilecek düzeydeyken, özel web siteler profesyonel web tasarımcı ekip tarafın... Hazır Web Site, Özel Web Site Farkı 

Giyilebilir Teknolojiler ve Sağlık Alanında Kullanımı

Resim
Giyilebilir Teknolojiler ve Sağlık Alanında Kullanımı Giyilebilir teknolojiler, adeta günümüzdeki teknolojik gelişme hızının bir göstergesi olarak  süratle yaşamamıza girdi. Ayrıca aynı hızla gelişmeye ve çeşitlenmeye devam ediyor. Teknolojik gel... Giyilebilir Teknolojiler ve Sağlık Alanında Kullanımı

IQ Ne Demektir? IQ Testi Nasıl Yorumlanır?

Resim
IQ Ne Demektir? IQ Testi Nasıl Yorumlanır? Günümüzde zeka ile ilgili konularda IQ ve IQ testi, kavramı çokça karşımıza çıkmaktadır. IQ deyimi ilk olarak “Intelligenz Quotient” kelimelerinin kısaltması olarak 1912 yılında Alman psikoloji uzmanı Wilhe... IQ Ne Demektir? IQ Testi Nasıl Yorumlanır?

E-Ticaret Sitesi Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Resim
E-Ticaret Sitesi Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır? E-ticaret sitesi tasarımı, kısaca internet yoluyla hizmet ve ürün satışı gerçekleştiren platformların görsel yapısını ifade eder. E-ticaret sitesi tasarım hizmeti, E-ticaret sitesine kazandırılacak est... E-Ticaret Sitesi Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır?

TikTok İzlenerek Para Kazanma Adımlarını Atıyor! İzleme Başına Para Kazanmak

Resim
TikTok İzlenerek Para Kazanma Adımlarını Atıyor! İzleme Başına Para Kazanmak TikTok izlenerek para kazanma özelliği geliştirilmeye devam ediyor. Hali hazırda yurt dışında bulunan ve yurt dışında açılmış olan hesaplara para kazanma imkanı sunan TikTo... TikTok İzlenerek Para Kazanma Adımlarını Atıyor! İzleme Başına Para Kazanmak

Yavaş Bilgisayarlarınızı Canlandırın!

Resim
Yavaş Bilgisayarlarınızı Canlandırın! Bilgisayar hızlandırma, gereksiz dosyaları silme işlemleri ister yeni bir bilgisayar sahibi olun isterseniz eski bir bilgisayar sahibi olun. Hız konusunda sorunlar yaşadığınızda size hız kazandıracak kesin sonuç... Yavaş Bilgisayarlarınızı Canlandırın!

Inside No. 9

Resim
Inside No. 9 Inside No. 9, ilk olarak 2014 'te yayınlanmış bir İngiliz tipi kara komedi antoloji televizyon programıdır.  ‘Reece Shearsmith ve Steve Pemberton’ tarafından yazılmış ve BBC tarafından yapılmıştır. Her bölüm 30 dakikalıktır. Ayrıca her ... Inside No. 9

XML Nedir? Kullanım Alanları ve Daha Fazlası

Resim
XML Nedir? Kullanım Alanları ve Daha Fazlası XML, metin işaretleme dili olarak tanımlanabilir. XML nedir konusunda bilgi sahibi olmak için sizi yazımıza davet ediyoruz. Yazılımcıların tercih ettiği birçok yazılım dili mevcut. Bu dillerle birbirin... XML Nedir? Kullanım Alanları ve Daha Fazlası

Color Rush Dizisi

Resim
Color Rush Dizisi Color Rush, Yoo Joon ve Hyun Joon'un başrolünü oynadığı bir dizidir. Bu dizi Güney Korelilerin en gizemli romantik internet dizisidir. Erkeklerin aynı isimli aşk romanından uyarlanmıştır. Yoo'nun canlandırdığı Yeon Woo ve dünyayı s... Color Rush Dizisi